Home

Achtergrond 230 x bekeken

Kou belemmert rietsnijder niet

Rietsnijder Wouter Slors verwerkt het riet van de rietlanden van het Naardermeer in Muiderberg.

Het riet wordt gebruikt voor het bedekken van molens en daken. De kou is voor Slors geen belemmering om door te gaan met zijn werk, het seizoen voor het snijden loopt van half december tot half april. Wie wil kan ook een dag meewerken met de rietsnijder. Wie gezond is en kan zwemmen mag met Slors mee het rietland in om te kijken hoe het werk in de praktijk gaat. Foto ANP

Besneeuwd land in de Betuwe. De kredietcrisis heeft nauwelijks invloed op grondfinanciering. Dit jaar komt er mogelijk een correctie van het hoge prijsniveau op de grondmarkt. Van concreet dalende grondprijzen is volgens de makelaars nog geen sprake. Foto VidiPhoto

De eerste teelten in het enorme kassencomplex Thanet Earth in Kent, dat grotendeels wordt gedreven door Nederlandse telers, zijn op gang gekomen. Tegelijk heeft een technisch onderzoek bevestigd dat Thanet Earth de laagste CO2-status verdiend die in Groot-Brittannië te verkrijgen is. Foto Thanet Earth

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.