Home

Achtergrond 242 x bekeken 1 reactie

Koos Verbeek krijgt Koninklijke onderscheiding

Koos Verbeek heeft tijdens zijn afscheidsbijeenkomst bij het Hoogheemraadschap van Delfland heeft een Koninklijke onderscheiding ontvangen van Commissaris van de Koningin Jan Franssen.

De voormalig chrysantenteler Koos Verbeek werd vanwege zijn jarenlange inzet voor onder andere het waterschap benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Verbeek maakte sinds 1991 deel uit van het dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland. Hij zette zich in voor belangrijke onderwerpen als waterkwaliteit, kustbescherming en was onder andere betrokken bij de bouw van een nieuwe zuiveringsinstallatie in de Harnaschpolder in Schipluiden. Ook ontwikkelde hij de kostentoedelingsmethode Delfland die inmiddels in alle waterschappen in Nederland wordt toegepast en in de wet is vastgelegd.

Tot 2000 hield Verbeek zich ook bezig met andere bestuursactiviteiten. Zo zat hij in de Commissie van Toezicht van Bloemenveiling Holland en in de Raad van Toezicht van Rabobank Midden Westland. Hij was ook secretaris en voorzitter van de Chrysantencommissie die deel uitmaakte van de NTS studieclubs. Verder was hij voorzitter van de Tuinbouwstructuurcommissie Zuid-Holland, van de Stichting Bedrijfslaboratorium Weefselkweek in Roelofarendsveen en van de Stichting Informatieverwerking Tuinbouw. Ook was hij jarenlang lid van een schoolbestuur in het Westland.

Hoewel Verbeek officieel afscheid heeft genomen van het Hoogheemraadschap van Delfland, zal hij zich blijven inzetten voor de samenleving als Statenlid voor het CDA Zuid-Holland.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Jan van Paassen

  Meer dan de moeite waard een hartelijke felicitatie te sturen.
  In diverse verbanden hebben Koos en ik
  elkaar in het verleden aan dezelfde tafels
  meegemaakt en zijn inbreng laat goeie
  herinneringen achter.
  Koos, proficiat met deze terecht ridderlijke waardering

Of registreer je om te kunnen reageren.