Home

Achtergrond 192 x bekeken

Koningin Beatrix op één na oudste staatshoofd

Koningin Beatrix is zaterdag, op haar 71e verjaardag, het op een na oudste staatshoofd dat Nederland ooit heeft gehad. Alleen koning Willem III zat op een hogere leeftijd op de troon.

Hij stierf als regerend vorst in het jaar van zijn 73e geboortedag. Ook geen stadhouder was op de leeftijd van Beatrix nog in functie.

De nog volop actieve koningin is een lichtend voorbeeld als het om het veelbesproken doorwerken door ouderen gaat. Nog geen jaar geleden zei ze haar agenda nog zeker voor twee jaar vol te hebben en een uitgaand staatsbezoek lijkt voor eind dit jaar in de pen te zitten.

Een inkomend staatsbezoek is er in april: de Zweedse koning Carl Gustaf en koningin Silvia worden van de 21e tot en met de 23e verwacht. Op 30 april viert de koningin Koninginnedag in Apeldoorn. Het is dan dubbel feest: Pieter van Vollenhoven viert dan, in zijn eigen woonplaats dus, zijn zeventigste verjaardag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.