Home

Achtergrond

Koenders onderzoekt schade projecten in Gaza

Minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) gaat onderzoeken of en hoeveel schade Nederlandse projecten op de Gazastrook hebben opgelopen van het geweld.

Dat heeft hij dinsdag in de Tweede Kamer gezegd. De SP wilde weten of Koenders de rekening voor schade aan bijvoorbeeld niet-militaire doelen bij de Israëlische regering gaat neerleggen. Als voorbeeld noemde de partij de haven. Maar Koenders wilde dat niet toezeggen.

Volgens de minister is het erg ingewikkeld. Misschien waren er wel Hamas-doelwitten en misschien mag je dan wel schieten, hield hij de Kamer voor. Overigens functioneert het Nederlands bloemenproject op Gaza wel. Koenders vreest echter dat de producten de grens niet over kunnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.