Home

Achtergrond 319 x bekeken 1 reactie

Kamervragen SGP over meldplicht Kadaster

De SGP stelt schriftelijke vragen over de nieuwe verplichting om ploegen en andere grondwerkzaamheden te melden bij het kadaster.

Aanleiding voor de vragen is een artikel in Boerderij over de nieuwe Wet Informatieuitwisseling Ondergrondse Netten (Wion). Deze nieuwe verplichting veroorzaakt veel onrust in de landbouw.

SGP-fractievoorzitter Bas van der Vlies vraagt de ministers van Economische Zaken en van Landbouw of ze een inschatting kunnen geven van het aantal agrarische grondeigenaren dat te maken heeft met kabels en leidingen in hun grond. Ook vraagt hij naar het aantal incidenten de afgelopen tien jaar waarin kabels en leidingen zijn beschadigd.

Daarnaast wil het Kamerlid inzicht in de administratieve lastendruk en over de mogelijkheid die te verminderen. Ook wil hij weten in welke mate boeren van deze verplichting op de hoogte zijn en of er voorlichting over wordt gegeven.

Van der Vlies vraagt de ministers ook of ze voorlopig willen afzien van boetes zolang ze nog onbekend zijn met de wet.
De SGP heeft indertijd, net zo als alle andere fracties, voor invoering van de Wion gestemd.

Lees ook: NAV: wet ondergrondse leidingen aanpassen

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Tjonge dat alleen de SGP nog wat voor de boeren wil betekenen dat is dan wel tekenend voor de huidige politieke realiteit waarin de boer in Nederland zo snel mogelijk het land uitgekotst moet worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.