Home

Achtergrond

Kamer stemt in met spoedwet wegverbreding

De Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met de spoedwet om op dertig locaties versneld spitsstroken en andere wegverbredingen aan te leggen.

Het gaat om spitsstroken en andere wegverbredingen op fileknelpunten langs onder meer de A1, A2, A4, A9, A12, A28 en A58. Het wetsvoorstel van minister Camiel Eurlings (Verkeer) leidde vorige maand nog tot het nodige getrouwtrek. De Kamer wilde dat Eurlings extra advies inwon van de Raad van State. De bewindsman wilde echter vaart maken en een debat voor de kerst.

De door hem gekoesterde wet moest immers per 1 januari ingaan en het aanvragen van een volgens hem onnodig advies zou maar tijd kosten. De ruzie werd gesust, en uiteindelijk besprak de Kamer de wet maandag met Eurlings.

De Eerste Kamer moet zich nog over de wet uitspreken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.