Home

Achtergrond 163 x bekeken

Kabinet neemt maatregelen voor sterkere economie

Het kabinet komt bedrijven, investeerders, woningbouwverenigingen en ziekenhuizen tegemoet in een poging de Nederlandse economie te versterken.

De ministerraad heeft vrijdag besloten over een pakket van steunmaatregelen om de huidige financiële crisis door te komen.

Zo komt het kabinet het exporterende bedrijfsleven tegemoet en komen er ruimere garanties voor banken en investeringsmaatschappijen die geld steken in snelgroeiende bedrijven (de zogenoemde groeifaciliteit). Ook de woningmarkt krijgt steun, evenals ziekenhuizen die in de problemen zijn geraakt door de financiële crisis.

Minister Wouter Bos (Financiën) zei na afloop van het kabinetsberaad dat de maatregelen "geen gat in de begroting slaan''. Het gaat volgens hem om garanties die de overheid afgeeft. De ontvangers van die garanties (banken, bedrijven, woningbouwverenigingen) betalen daar premies voor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.