Home

Achtergrond 2263 x bekeken 11 reacties

Kaasboer van markt gehaald

De Voedsel en Waren Autoriteit heeft zaterdag marktkramen van kaashandelaar Den Dekker uit Wijk en Aalburg in beslag genomen.

De koopwaar, vooral kaas en eieren, is in beslag genomen, dit meldt het AD.

De afgelopen jaren is deze ondernemer verschillende keren in overtreding geweest omdat in de kar kazen lagen die waren aangevreten door muizen of vervuild waren met muizenpoep. Volgens de controledienst was de hygiëne in de mobiele verkoopwagens onder de maat.

In 2005 en 2006 dienden als gevolg van deze bevindingen in Breda rechtzaken tegen de kaashandelaar. Als straf legde de rechtbank Den Dekker op dat hij gedurende zes maanden geen kaas meer op markten mocht verkopen. Ook kreeg hij een geldboete. De kaashandelaar ging tegen deze uitspraak in beroep.

Inmiddels heeft de Hoge Raad hem ook in het ongelijk gesteld en moest Den Dekker zijn vergunningen voor het verkopen van kaas inleveren bij de gemeenten waar het bedrijf actief was. Nadat bleek dat Den Dekker toch op markten kaas bleef verkopen, greep de Voedsel en Warenautoriteit gisteren met behulp van de politie in.

Adri den Dekker laat desgevraagd weten dat de vergunningen voor de in beslag genomen kaaswagens niet op naam staan van degene die in 2006 door de rechtbank is veroordeeld. "Ik sta maandag op de stoep bij het ministerie om aan te tonen dat mijn vergunning wel degelijk in orde is en eisen dat de wagens met koopwaar worden teruggegeven.''

Tijdens de rechtzaak in 2006 stelde de economische politierechter al vast dat Den Dekker rond zijn kaashandel een complex netwerk van vennootschappen heeft gebouwd, zodat onduidelijk is wie voor bepaalde activiteiten verantwoordelijk is en wie strafrechtelijk aansprakelijk dient te worden gesteld. Omdat de BV's terug te voeren zijn naar hetzelfde adres in Wijk en Aalburg vindt de rechtbank dat Den Dekker verantwoordelijk is.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dirk

  Beste Mark, volgens mij haal je nu 2 verschillende zaken vreselijk door elkaar. Gelukkig leven we in een vrij land waar een ieder mag leven en handelen naar zijn eigen geloof. Echter dit staat helemaal los van het feit dat het voedsel dat hij verkoopt veilig MOET zijn. Hij kan op zondag vroom voorin de kerk zitten, maar dit betekend niet dat hij vervuild voedsel aan andere mensen mag verkopen. Dat hij met onze lieve heer praat betekend niet dat de door hem verkochte vervuilde koopwaar geen mensen ziek kan maken. Mocht je denken van wel, dan wordt het tijd om eens de wereld in te kijken...

 • no-profile-image

  liza

  ahh flauwe reacties hoor vooral die eerste. deze mensen hebben het zeer moeilijk! en dan moeten jullie noch eens van die achterbakse taal aan ze verkopen waar ze helemaal niks aan hebben? ik ben het helemaal eens met Wim.. kijk eerst allemaal eens naar je zelf dan zul je nog gaan schrikken. bekeer je tot GOD hou je daar maar mee bezig!!

 • no-profile-image

  Miep zonder

  Dit klopt. We moeten niet hele bevolkingsgroepen over een kam scheren. Daar hebben we Wilders en 4 procent van de SGP-jeugd voor die zegt mede hierom op Wilders te gaan stemmen.

  Ook ik denk dat er meer gaande is dan alleen de hygiene bij deze kaasboer. Dat zullen we wel nooit te weten komen.

 • no-profile-image

  CC.

  Zo, zo!
  Een streng orthodox geloof en dan ben je zogenaamd van alle blaam gezuiverd?!
  Juist niet. Deze mensen zijn juist achterbaks en niet te vertrouwen. Hoe verder je vooraan in de kerk zit........
  Waar gebeurd de meeste incest??
  Alsjeblieft zeg: GET A LIFE!!

 • no-profile-image

  Jan

  Wat een smeerkees (kaas) zeg!

  Hij zal wel een pluimpje krijgen van de PVDD omdat hij zo lief is voor de muisjes.

 • no-profile-image

  Mark

  Deze kaasboer treft geen blaam. Het is een fatsoenlijke kerkganger in het streng orthodox protestante Aalburg. Laat hem toch met rust. Hij is echt de enige niet met zeer ingewikkelde bedrijfsconstructies in deze gemeente. Ook naburige kerkdorpen met keurige kerkgangers werden immers "Italiaanse maffia" genoemd door een voormalig burgemeester. Hij belazert toch niet op zondag? Nou dan.

 • no-profile-image

  Wim.Gd

  Wat een kritiek, en wat weten we het allemaal goed. Kijk eerst naar jezelf voordat je hier komt afreageren, wat de kaashandelaar volgens de Autoriteiten heeft gedaan is niet goed te keuren, maar om dan gelijk hele bevolkingsgroepen over een kam te scheren is ook niet fair, wie zonder zonde is werpe de eerste steen. Kortom denk eerst na voor je je gal gaat spuien.

 • no-profile-image

  dirk

  Ja,ja. Zondags Vroom en door de week de week Dreesman.

 • no-profile-image

  Gerrit

  Dit hele gebied is streng Reformatorisch. Dorpsraden worden niet gekozen, maar aangesteld om te voorkomen dat er nieuwlichterij komt. Vrouwen mogen niet in christelijke besturen of zelfs meestemmen in oudercommissies, zonder dat de gemeenteraad daar iets van vind of zegt. De kerkelijken houden elkaar de hand boven het hoofd en verhalen "de (financiële) schade" op niet kerkelijke mensen. Dat vond de lokale overheid (overwegend SGP, VVD en CU) altijd normaal. Plotseling is het roer omgegooid en moeten ook kerkelijke mensen zich aan de wet houden. Dat is een hele schok in deze gemeenschap. In deze gemeenschap waarbinnen de burgemeester met o.a. de dood werd bedreigd omdat hij homo is en zijn auto's in de fik werden gestoken, zonder daarop werkelijk aangesproken te worden is wat deze kaasboer doet zeer onschuldig. Ik denk dat Mark daarop doelt.

 • no-profile-image

  kaas fanaat

  Eet smakelijk, vast een pikant smaakje met muizenkeutels.

 • no-profile-image

  muisje

  je zou het toch niet durven denken he dat deze kaasmaffia ook iets te maken heeft met de lage kaasprijzen

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.