Home

Achtergrond 198 x bekeken

Joustra: heffingen hoog op de agenda dit jaar

Het Productschap Tuinbouw gaat de heffingssystematiek en heffingshoogte hoog op de agenda zetten.

Dat deelde Tjibbe Joustra, de nieuwe voorzitter van het productschap, mee tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst in Lisse. Volgens Joustra is het belangrijk dat resultaten van door heffngsgelden gefinancierde projecten bij de ondernemers komen. "Zij moeten weten waarvoor zij die heffing betalen en wat dat oplevert," lichtte hij toe. Als voorbeeld noemde hij de 'Kas als Energiebron' en de samenwerking tussen werkgevers en vakbonden om het personeelstekort op te lossen.

Tijdens zijn nieuwjaarsrede zei Joustra kansen te zien voor de tuinbouw temidden van de economische malaise. Volgens Joustra is de tuinbouwsector de laatste jaren sterk veranderd. "De rollen binnen de keten vervagen, bedrijven worden groter en opereren steeds internationaler," conculdeerde hij. Joustra vindt daarom dat het PT en andere brancheorganisaties hun rol goed af moeten stemmen op de nieuwe behoeftes van ondernemers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.