Home

Achtergrond 824 x bekeken 9 reacties

Jacht op ganzen weer geopend

In het Gelderse Zoelen gaan honderden ganzen hongerig op zoek naar een nieuw weiland.

In Noord-Brabant is de ganzenjacht sinds vandaag weer toegestaan. Ook andere watervogels mogen bejaagd worden, met uitzondering van de wilde eend. De afgelopen koudeperiode was voor een aantal provincies, waaronder Noord-Brabant, aanleiding een jachtverbod af te kondigen. Nu de vorstperiode voorbij is mogen mensen met een ontheffing weer op ganzen, smienten en knobbelzwanen jagen. Foto William Hoogteyling

Medewerker Geert Jan Buurs van het Groninger waterschap Hunze en Aa’s maait met een korf de sloten schoon in de Carel Coenraadpolder, één van de polders in de gemeente Reiderland (provincie Groningen). Het waterschap hoeft alleen nog maar de kleinere sloten schoon te maken. De grotere vaarten zijn eind vorig jaar al gedaan. De polder is vernoemd naar oud-Commissaris van de Koningin Carel Coenraad Geertsema. Hier worden veel suikerbieten, granen en aardappelen verbouwd. Foto Jan Bouwman

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Dierenmoordenaars horen eigenlijk niet thuis in een beschaafde maatschappij. Het kapitaal is idd machtig. Maar in het wild levende dieren behoren aan ons allemaal toe en niet aan geestes zieke mensen. Voor de lol knallen ze alles af. Bah. Wie wil zo'n opa????????????????

 • no-profile-image

  Zieke

  De zieke schietgeesten kunnen weer gaan botvieren op levende wezens. Het genoegen straalt er weer vanaf. Hun heldendaden worden, ladderzat, opgehemeld. Het ratjetoe der maatschappij is weer los.

 • no-profile-image

  leo van den bergh

  Dit "jachtbeleid" gaat mank aan een heel bedenkelijk euvel: respect voor het leven! Als een overheid besluit om vanwege extreme weersomstandigheden alle jacht te verbieden, dan gaat het niet aan om al na enkele dagen dooi terwijl veel wateren nog met ijs bedekt zijn, het jagen alweer toe te staan. Officieel sluit het jachtseizoen op 31 januari maar door allerhande louche politieke machinaties mogen hobbyjagers tegenwoordig vrijwel jaarrond beschermde dieren voor hun plezier naar het leven staan! Ik schaam mij ervoor in zo'n land te moeten leven!

 • no-profile-image

  veehouder

  @vd Bergh: je hebt helemaal gelijk. Het is en blijft een ware schande hoe in dit land wordt omgegaan met in het wild levende dieren. Jacht is een verdorven bezigheid. Op mijn grond komen ze niet meer op. Al jaren niet. Het is voor de boeren een schande tav burgers dat zij jagers voor de fun toelaten op hun velden. Ze zijn niet waard boer te zijn. Als er schade is, moet daarin voorzien zijn. Maar dat willen jagers niet. Die willen geen goede regeling, want dan zijn ze uitgeschoten. Ik durf keihard te beweren dat jagers behoren tot het schorrie morrie der maatschappij. Ze zijn niet waard dat ze op deze wereldbol rondlopen. Lees nu maar eens de website van de faunabescherming. Wat er afgelopen week weer is gebeurd. Ten hemel schreiend. Bidden moeten we voor dit soort zieke wezens, opsluiten in hokken en driemaal daags laten luchten. Ik mag geen haat zaaien en wil dat ook niet doen, maar tegen jagers is veel geoorloofd. Heel veel. Boeren: verpacht niet meer aan dit ratjetoe der maatschappij.

 • no-profile-image

  Herman

  Wat is er toch mis gegaan met de menselijkheid in Nederland? Een stel lieden zaait dood en verderf onder dieren en noemt dit sport. Sinds het kabinet Balkenende aan de macht is blijkt het met de normen en waarden gedaan in ons land. Hoewel de tien geboden bepalen "gij zult niet doden" maakt onze "christelijke"medemens hiervan "gij zult geen mensen doden, mits...(en dan volgen er ook honderden uitzonderingen op deze regel"). Voor de lol wordt er dus aan de meest essentiële regel getornd en dat vinden de christenen best. Zijn er nog christenen? Waarom hoor ik hen niet massaal protesteren tegen het doden van dieren? Diep, diep droevig hoever we gezonken zijn in dit land.

 • no-profile-image

  ZIEKE

  Het is inderdaad een schande dat dit crimineel gedrag in onze natuur niet te stoppen is. Sterker nog: nota bene een CDA minister, met blonde lok (van domheid) laat zich strelen (misschien nog wel meer) door dit soort gasten in de natuur. Het groot kapitaal maakt uit wat er met in het wild levende dieren mag gebeuren. En boeren verpachten maar. Die degraderen zichzelf tot dit criminele niveau. Men houdt zich vast aan niet te verdedigen standpunten. Schandalig is het. Er dient een goede regeling te komen bij schade, maar jagers torpoderen die iedere keer. Anders zijn ze uitgeschoten en missen ze hun dagelijks orgasme. We dienen te bidden voor deze ronlopende misdadigers in de natuur. Boeren: gebruik je eindelijk eens je verstand en laat dit soort maffia niet toe op Uw gronden. Ik wilgeen haat zaaien, maar geen andere terminologie vinden. En redactie van AGD: verstop nu eens niet dit soort reacties. Laat eens zien wie je bent.

 • no-profile-image

  leo van den bergh

  Het Rijswijksche Veld waar de foto gemaakt is ligt in Gelderland en is al zolang ik mij kan heugen (al meer dan 45 jaar) een belangrijk voedselgebied voor ganzen. Het is journalistieke onzin om het te doen voorkomen alsof 'hongerige ganzen' aldoor op zoek zijn naar nieuwe graslanden. Zij zijn juist erg traditioneel en maken iedere winter van dezelfde gebieden gebruik. Jagers zijn daarbij een funeste factor en boeren zouden er goed aan doen eens wat meer om de natuur te geven. Want dankzij hén is er al veel te veel kapot gegaan aan ons gemeenschappelijk natuur- en landschapsbezit!

 • no-profile-image

  veehouder

  Boer Kees, zie nu pas je reactie. Je hebt helemaal gelijk. hoort niet meer in onze tijd. Feodaal gedrag. Dom gedrag. Foute mensen zijn het. Bij dat soort activiteiten bekruipt me het gevoel van een gebrek aan beschaving. Had gedacht dat het na het overlijden van Bernhard wel beter zou worden. Blijkbaar zijn de genen doorgegeven. Neit meer verpachten,dat is het. Goede regeling getroffen met nlv, hoe meer ganzen hoe liever. Bij mij zijn ze welkom, nooit nog vuile knallers op mijn land.

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik heb het stukje gelezen op http://www.faunabescherming.nl/
  Wat kan ik zeggen over jagen, jacht en jager. Griekse Mythologie is het beste antwoord. De Godin van de jacht Artemis, http://cz.youtube.com/watch?v=oetQ0PivMws of op wiki http://nl.wikipedia.org/wiki/Artemis_(mythologie) ``Artemis heeft aan het begin gestaan van de Trojaanse oorlog, omdat zij een ongunstige wind liet waaien toen Agamemnon uit wilde varen. Eerder had Agamemnon zich de woede van Artemis op de hals gehaald, omdat hij een hert doodde. Het hert was aan Artemis gewijd.``` Veel mensen noemen zich jager, maar jagen uit lust, ze gaan op buitenlandse reisjes om een levend dier voor hun plezier te doden. Deze mensen zijn stumperts, en ik voelde een halfe seconde medelijden met deze mensen. Ik zie ze al voor me, 1000den euros betalen voor een buitenlandse reis samen met andere stumperts, knallen op alles wat ze zien en dronken van geluk en grootspraak weer naar huis. Artemis had bewondering voor echte jagers, voor deze stumert had ze geen medelijden, ook geen halve seconde, zoveel minachting voor het leven vraagt ook geen medelijden, Artemis zou zeggen, even mijn boogje spannen voor dit stelletje stumperts, en helaas stumperts kom maar een andere keer terug.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.