Home

Achtergrond 152 x bekeken

Italiaanse minister: 'ananasstaking' geslaagd

De Italiaanse minister van Landbouw, Luca Zaia, heeft vandaag geclaimd dat hij succes heeft gehad met zijn zogenoemde ananasstaking; hij had de Italianen opgeroepen tropische vruchten te laten liggen en de voorkeur te geven aan inheemse producten.

Na de oproep van de minister is verkoop van geïmporteerde levensmiddelen tussen kerst en Nieuwjaar met 25 procent gedaald. ,,De Italianen hebben het begrepen'', aldus de bewindsman vol trots op ,,onze 4.500 buitengewone typische producten, die op hun best de streken van ons land vertegenwoordigen''.

Ook buiten Italië is de waardering voor Italiaanse producten nog verder toegenomen: met name de export van prosecco, Italiaanse witte wijn met bubbels, neemt toe, aldus de krant la Repubblica.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.