Home

Achtergrond 191 x bekeken

Israël zinspeelt op einde aanvallen

Israël nadert het bereiken van de gestelde doeleinden ten aanzien van de aanvallen op de Gazastrook.

Dit zei de Israëlische premier Ehud Olmert vandaag. De plaatsvervangend minister van Defensie Matan Vilnai zei dat het einde van het Israëlisch offensief in de Gazastrook in zicht lijkt.

Israëlische troepen leverden ondertussen slag in de dichtbevolkte wijken van onder meer Gaza-Stad. Twee Noorse artsen hebben er volgens de BBC naar voren gebracht dat veel patiënten in ziekenhuizen overlijden omdat er geen middelen meer zijn om ze te behandelen.

Het aantal Palestijnen dat sinds 27 december is gedood, bedraagt circa 880 meldden hulpverleners zondag. Naar schatting 3500 Palestijnen zijn gewond geraakt. Veel slachtoffers zijn burgers zoals de meer dan 235 kinderen, circa honderd vrouwen en twaalf medische hulpverleners die zijn gedood. Aan Israëlische zijde vielen tot dusverre dertien doden, tien militairen en drie burgers.

In het weekeinde is door vele tienduizenden mensen in de hele wereld betoogd tegen het Israëlische optreden in de Gazastrook onder meer in Barcelona, Berlijn, Brussel, Caïro, Dublin, Londen, Parijs en Washington.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.