Home

Achtergrond

Israël bombardeert Palestijnse tunnels

Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de Palestijnse tunnels bij Rafah gebombardeerd.

Bij het bombardement is niemand gewond geraakt. Volgens Israël is de luchtaanval een reactie op een bomaanslag bij de grensovergang Kissufim tussen Israël en de door Hamas bestuurde Gazastrook, waarbij een Israëlische militair om het leven kwam. Dat gebeurde dinsdag.

Rafah ligt in de Gazastrook nabij de grens met Egypte. Onder het gebied lopen tientallen smokkeltunnels, die volgens Israël onder meer door Hamas gebruikt worden om wapens de Gazastrook in te brengen.

Een van de redenen van Israël om eind december het Palestijnse gebied binnen te vallen, was een halt toeroepen aan de wapensmokkel via tunnels. Bij dat offensief kwamen zeker 1300 Palestijnen om het leven, 5300 mensen raakten gewond. Aan Israëlische zijde stierven zeker tien mensen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.