Home

Achtergrond

Inzameling oliebollenvet voor biobrandstof

Kringloopwinkel Het Goed in Emmeloord verzamelt oliebollenvet om er biobrandstof van te maken.

Met de campagne Vetgoed is tot nog toe 500 kilo bakvet ingezameld. Dat meldde bedrijfsleider Henk de Roo vandaag.

Het vet gaat naar BeneluxVet in Dronten. Die gebruikte het spul van Het Goed voorheen altijd voor hergebruik in bijvoorbeeld lippenstift en zeep. Toen De Roo er afgelopen jaar achter kwam dat het ook kan worden gebruikt voor biobrandstof, besloot hij er een serieuze campagne van te maken.

Dat is een groot succes, stelt ook directeur Pieter van Wijk van de vetsmelterij. De opbrengst van de inzameling bij de kringloopwinkel is nu namelijk verdubbeld. Vetgoed loopt alleen in het Emmeloordse filliaal van Het Goed.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.