Home

Achtergrond 188 x bekeken

Internetpokeraars krijgen aangifteformulieren

De belastingdienst heeft afgelopen najaar tientallen mensen achterhaald die poker spelen op internet bij buitenlandse aanbieders en daarbij winst hebben gemaakt.

Zij hebben brochures en aangiftebiljetten gekregen. Dat heeft een woordvoerder vandaag gezegd.

Mensen die bij een buitenlandse aanbieder pokeren moeten zelf belasting betalen over de winst. Spelen ze bij een Nederlandse aanbieder, dan is deze verplicht die kansspelbelasting in te houden. Het kan bovendien zijn dat mensen die flinke winst hebben gemaakt behalve kansspelbelasting ook inkomstenbelasting moeten betalen.

De maatregel volgt op een aanpassing van de wetgeving die in november vorig jaar inging. De pokerspelers die op internet actief zijn, krijgen wel een speciale behandeling. Ze mogen van de fiscus de inzet in het spel aftrekken van de winst. Alleen over het restant zijn ze dan geld verschuldigd.

Internetpokeren is in Nederland verboden. De belastingdienst kijkt nog of ze dat in de brochure duidelijker moet aangeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.