Home

Achtergrond 201 x bekeken

Internetcursus tegen slapeloosheid

Vijf tot tien procent van de Nederlanders heeft last van chronische slapeloosheid.

Vanaf vandaag wordt een zelfhulppakket voor chronisch slapelozen via het internet aangeboden. De denk- en doe-oefeningen in deze training bleken al eerder in een leerboek effectief. Slaaponderzoeker Jaap Lancee van de Universiteit Utrecht onderzoekt nu of de oefeningen ook via een internettraining werken.

"Mensen slapen vaak slecht en kunnen daardoor eerder geïrriteerd raken of zich beperkt voelen in het dagelijks functioneren'', aldus Lancee. Volgens de slaapdeskundige is het na het verdwijnen van de slaapmedicatie uit de ziektekostenverzekering belangrijk te zoeken naar alternatieven zoals een internettraining.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.