Home

Achtergrond

Inauguratie Obama positief ontvangen

Amerikaanse kranten hebben positief gereageerd op de inauguratie dinsdag van Barack Obama.

"President Obama gaf in zijn rede de duidelijkheid en respect waar de Amerikanen naar verlangden'', schreef de progressieve krant New York Times vandaag.

"Het was voor Amerikanen een dag van vreugde'', staat in het hoofdcommentaar van de rechtsere Washington Post, "omdat met de eerste zwarte president een enorme stap is gezet om de schandvlek van slavernij en discriminatie uit de weg te ruimen''.

Los van partijpolitieke voorkeuren heeft de aanblik van twee miljoen mensen, die de machtswisseling in Washington in vreugde bijwoonden, "patriottische trots bij iedereen'' gewekt, aldus de conservatieve Wall Street Journal. Obama heeft met succes "zowel Amerika's historische bestemming en optimisme als de uitdagingen'' duidelijk gemaakt.

"Er zal op deze dag niemand zijn geweest die zich niet liet meeslepen'', schreef ook de conservatieve Washington Times. "Het Amerikaanse volk zal veranderen omdat Barack Obama tot persoonlijke daden en verantwoordelijkheid heeft opgeroepen. Het was een dag van triomf voor Obama en een mooie dag voor Amerika.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.