Home

Achtergrond 229 x bekeken

In Friesland eerste ambulance op aardgas

Friesland krijgt de eerste Nederlandse ambulance op aardgas.

Dat maakt Kijlstra Ambulancegroep vandaag bekend. De milieuvriendelijke ambulance komt nog niet in actie bij spoedsituatie. De Ambulancegroep wil eerst voor de zekerheid meer ervaring opdoen met hoge snelheden.

Directeur Sietze Kijlstra verwacht daar geen problemen mee. "Dit soort type wagens op aardgas bestaan al, maar we moeten bij een ambulance het zekere voor het onzekere nemen.''

De aardgasambulance gaat volgens Kijlstra waarschijnlijk net zo lang mee als zijn benzinebroer. Het gebruik van aardgas leidt tot een 99 procent lagere uitstoot van roetdeeltjes en een 75 procent lagere uitstoot van koolstofmonoxide. Volgens gedeputeerde Piet Adema van de provincie Friesland heeft het initiatief van Kijlstra een belangrijke voorbeeldfunctie voor het bedrijfsleven. "De ambulance op aardgas laat zien dat duurzaam vervoer wordt geaccepteerd.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.