Home

Achtergrond 145 x bekeken

IMF-baas: G20 te langzaam in actie tegen crisis

De belangrijkste economieën ter wereld, verenigd in de G20, boeken weinig vooruitgang in hun strijd tegen de financiële crisis.

Dat stelde de topman van Internationaal Monetair Fonds (IMF) Dominique Strauss-Kahn vandaag.

De leden van de G20, waaronder het IMF, spraken op hun topontmoeting in november af de financiële crisis gezamenlijk te bestrijden. Daarbij zou het internationale toezicht op de banken worden verbeterd en zou de inzakkende economie met gecoördineerde steunmaatregelen worden aangejaagd.

"We kwamen hier in Washington bij elkaar en zeiden dat we banken zouden herkapitaliseren, dat we duidelijk zouden maken hoe groot hun verliezen zijn en dat we stimuleringsmaatregelen zouden invoeren. Daar is maar weinig van terecht gekomen'', aldus Strauss-Kahn. "Ik zeg niet dat er niets is gebeurd, maar het gaat wel heel langzaam.'' De G20 bespreekt begin april op een nieuwe top in Londen de vorderingen in de strijd tegen de crisis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.