Home

Achtergrond 398 x bekeken

IKEA ziet zichzelf niet als concurrent van tuincentra

IKEA ziet zichzelf niet als concurrent van bestaande tuincentra en bouwmarkten, aldus woordvoerder Ellen van den Boomgaard van IKEA Nederland.

Van den Boomgaard zegt dit in een reactie op berichten in landelijke media over de plantenverkoop van IKEA. Onder meer het AD meldde begin deze week dat het woonwarenhuis op grote wijze zou stappen in groen en daarmee de confrontatie met tuincentra zou aangaan.

Volgens de woordvoerder IKEA is het woonwarenhuis van plan een kasafdeling te bouwen bij een nieuwe vestiging in Zwolle, die in 2011 haar deuren voor het publiek zal openen. Het is nog niet helemaal zeker of de kas er komt, maar als dat wel zo is, dan wil IKEA daarin voortaan zijn seizoensgebonden sierteeltproducten verkopen.

Het concept van de kas is echter nog volop in ontwikkeling, aldus Van den Boomgaard. In die kas zouden dan de planten terugkeren die IKEA inmiddels verkoopt. Dat zijn binnenplanten, planten voor in de serre, en in het seizoen enkele buitenplanten zoals buxus en lavendel.

Deze planten worden reeds ingekocht door het IKEA Green Team in Haarlem. Agri Services and Handling, een bv van Lemkes in Bleiswijk, verzorgt de logistieke afhandeling.

Lees ook Ikea stapt in groen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.