Home

Achtergrond 304 x bekeken 8 reacties

Humana en Nordmilch bundelen verkoop

De twee grootste Duitse zuivelcoöperaties Humana Milchunion en Nordmilch maken een grote stap in de Duitse zuivel.

Ze gaan de verkoopafdelingen samenvoegen in een nieuwe verkooporganisatie: 'Nordkontor'. Op deze manier komt er in Duitsland tegengas tegen de dominante marktpositie van de retail die wordt aangevoerd door discounter Aldi.

Via Nordkontor willen de twee zuivelaars bijna de gehele productie van beide zuivelaars gaan verkopen. Het gaat daarbij om consumentenproducten voor de retail, industriele producten en export. In totaal gaat het dan om een omzet van circa € 3,5 miljard. Afnemers krijgen met één contactpersoon te maken. Op deze manier wordt circa 30 procent van de Duitse melk via één aanbieder op de markt gebracht.

Aansluiting bij de verkooporganisatie Nordkontor wordt ook mogelijk voor andere Duitse zuivelaars. Het Duitse landbouwweekblad TopAgrar noemt naast huidige partners van Humana en Nordmilch ook kaasproducent Ammerland als mogelijke partner. De directie gaat bestaan uit Humana verkoopchef Rolf Jahnsen en Nordmilchtopman Josef Swaiger. Medio januari worden de plannen voorgelegd aan de Duitse mededingingsautoriteiten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  En uh waar is onze Neelie nu dan Of moeten alleen de nederlandse fusies worden aan gepakt Heb zo wel mijn bedenkingen

 • no-profile-image

  boer

  klasse oplossing als hun dit lukt moet nederland hier snel mee aan de slag

 • no-profile-image

  Boer

  Hier kunnen wij Nederlanders nog wat van leren. Prachtige ontwikkeling. Zo zouden wij een kantoor moeten hebben voor heel Nederland. Dus LTO en NZO ga je gang.
  Laat nou maar eens zien dat je er voor de boeren bent ipv de wereldconsument.

 • no-profile-image

  Evert Uitslag

  Is dit geen kartelvorming?
  Als dit zou kunnen was dit in Nederland dan al lang niet gebeurd?
  Weer werk aan de winkel voor onze Neelie.

 • no-profile-image

  h brand

  kijk dit zijn goede fabrieken beter dan stoome doc kaas

 • no-profile-image

  boer

  zeer goed idee moeten ze ook in nederland doen

 • no-profile-image

  Boer

  Hoezo kartelvorming?Als het de OPEC wordt toegestaan om de hele wereld te gijzelen, dan mag je ook je melk zo verkopen.Als de Aldi daar bezwaar tegen heeft geef je ze gewoon de vinger. Aldi is er ook goed in om naar de boeren toe de vinger omhoog te houden door met de melk te stunten.

 • no-profile-image

  de denker

  Bij de opmerkingen denk ik wel eens hoe kunnen we het bedenken. In duitsland wordt 30 % van de melk gebundeld en iedereen gaat het met campina friesland food vgl. dacht wel dat die boven 50 zaten met marktmacht. dus.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.