Home

Achtergrond 243 x bekeken

Huisartsen willen weer met Klink praten

De huisartsen willen weer praten met minister Ab Klink (Volksgezondheid).

In het overleg willen ze onder meer afspraken maken over hogere tarieven voor avond-, nacht- en weekenddiensten.

Dat heeft de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) vandaag laten weten. Vorig jaar schortten de huisartsen het overleg met het ministerie van VWS op na een ruzie over de tarieven. Klink kondigde toen aan de huisartsen te korten omdat ze hun budget hadden overschreden.

Een poging van de LHV om hier via de rechter een stokje voor te steken, liep eind vorig jaar op niets uit. De huisartsen willen samen met de minister bekijken hoe ruzies over budgetoverschrijdingen in de toekomst kunnen voorkomen door dit op een andere manier te regelen.
Klink liet eerder al weten weer met de huisartsen te willen praten over de tarieven voor de onregelmatige diensten. Net als de artsen wil hij de financiering van de zorg voor chronisch zieken op de agenda zetten. De huisartsen zouden in deze zorg een grotere rol kunnen krijgen, waar ook een extra vergoeding tegenover staat.

De minister heeft ook extra subsidie in het vooruitzicht gesteld voor invoering van het elektronisch patiëntendossier. De huisartsen zijn over deze digitalisering nooit echt enthousiast geweest, maar de minister heeft hun medewerking hard nodig om zijn plannen tot een succes te maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.