Home

Achtergrond 163 x bekeken

Hoogste aandeel schoolverlaters in Noord-Holland

Van alle provincies kent Noord-Holland het grootste aandeel voortijdig schoolverlaters.

Een op de twintig scholieren (4,7 procent) verliet daar in het schooljaar 2006/2007 het onderwijs zonder diploma. Dat blijkt uit maandag verschenen cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het landelijk gemiddelde is 3,9 procent. Ook in Zuid-Holland en Flevoland verlieten meer leerlingen dan gemiddeld het onderwijs zonder diploma op minimaal havo-, vwo- of mbo-2-niveau (4,5 procent).

Het percentage in Noord- en Zuid-Holland is sterk beïnvloed door het hoge aandeel voortijdig schoolverlaters in de grote gemeenten Amsterdam (6,6 procent), Rotterdam (6,9 procent) en Den Haag (5,9 procent). De provincie Utrecht, met de stad Utrecht als vierde gemeente van het land, zat met 4,0 procent dicht bij het landelijk gemiddelde. Overijssel had met 3,0 procent het laagste percentage voortijdig schoolverlaters.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.