Home

Achtergrond 2 reacties

Hoogleraar stort zich op eten

De Wageningen Universiteit stelt een hoogleraar sensoriek en eetgedrag aan die zich gaat richten op de zintuiglijke waarneming en waardering van voedsel, en daarmee op de voedselkeuze van consumenten.

Dat meldde de universiteit vandaag. Hoogleraar Kees de Graaf vervult de nieuwe leerstoel. Voedselvoorkeur en -keuze hangen sterk samen met hoe de mens eten met zintuigen waarneemt en waardeert, aldus de universiteit. Bij de sensorische waarneming gaat het om de visuele waarneming, tast, smaak, geur en textuur.

De leerstoel wordt voor de helft gefinancierd door een samenwerkingsverband van bedrijven in de levensmiddelensector. Onder die bedrijven zijn Heineken, Unilever en Friesland Foods.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Heel goed Linda, zodra de consument ziet hoe de karbonade gemaakt wordt, gaat de honger wel even over. Zodra de maag weer begint te knorren denkt de consument na, over hoe aan voedsel te komen met een goed gevoel. Zelf het bos in, varkentje vangen en klaar maken voor het bord?? Helaas kan dat ook al niet meer want de jagers doen het ook al niet goed!! Het moet tegenwoordig allemaal vooral goedkoop, de consument houdt van lange vakanties en andere luxe. Zodra de consument bereid is om wat meer voor het voedsel te betalen! Liggen de dieren de hele dag lekker in de zon en gaan ze met een luxe touringcar naar de slager. Beetje gekheid natuurlijk, maar denk na over hoe het beter kan, ook financieel voor de producent want daar is de rek wel uit. Ben erg benieuwd naar DE oplossing waar IEDEREEN blij van wordt.

  • no-profile-image

    linda

    het zou mooi zijn als de hoogleraar ook de zintuigen HOREN en ZIEN gaat gebruiken bij het onderzoek van voedsel. Dus laat de consument zien hoe dieren leven in de bio-industrie, laat het slachthuis zien, de transport van stal naar slachthuis en vertel erbij aan de consument dit is de weg die je karbonaatje of drumstick heeft afgelegd naar je bord.

Of registreer je om te kunnen reageren.