Home

Achtergrond 361 x bekeken

Hoeksche Chips uitgebreid met pastinaaksmaak

Hoeksche Chips gaat chips produceren gemaakt van de groente pastinaak.

Het samenwerkingsverband van de drie akkerbouwers Henk Scheele, Gerrit Rozendaal en René de Zeeuw uit de Hoeksche Waard hebben de eerste testen uitgevoerd met pastinaakchips. "Het duurde even voor we de baktechniek onder de knie hebben", zegt Scheele. "Nu gaan we op zoek naar winkels die de chips willen verkopen. We denken daarbij vooral aan winkels die delicatessen verkopen."

Het samenwerkingverband produceert al zelf gebakken aardappelchips. Scheele: "Die kunnen we jaarrond leveren, de pastinaakchips alleen in het najaar. De pastinaken blijven in de grond, ook bij vorst. We oogsten alleen wat we nodig hebben."

Of registreer je om te kunnen reageren.