Home

Achtergrond 223 x bekeken

Het is zover: de deprimerendste dag van het jaar

Het is maandag weer zover: 'blue Monday', oftewel de meest deprimerende dag van het jaar.

De vader van 'blauwe maandag' is de Engelse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht een wetenschappelijke formule waaruit bleek dat de derde maandag in januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

Het slechte weer in januari brengt sowieso al velen aan het somberen. Bovendien realiseren mensen zich in de derde week van januari dat zij hun goede voornemens alweer hebben verbroken en dat het nog heel lang duurt voordat zij weer vakantie hebben. Daarnaast zijn de meesten in januari nog redelijk blut door de feestdagen, terwijl in de derde week wel weer de maandelijkse rekeningen binnenstromen.

Arnall heeft overigens ook de vrolijkste dag van het jaar berekend. Dit is volgens zijn formule de vrijdag in juni die het dichtst bij de dag ligt waarop de zomer officieel begint.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.