Home

Achtergrond 1 reactie

'Havens sluiten voor schip milieuorganisatie'

Australië en Nieuw-Zeeland moeten hun havens sluiten voor het schip Steve Irwin van milieuorganisatie Sea Shepherd.

Dat vindt althans het Verbond van Japanse walvisvaarders (JWA), zo schrijft de krant Sydney Morning Herald zondag. De JWA beschuldigt de Steve Irwin van 'criminele activiteiten'.

Volgens de voorzitter van het Japanse walvisverbond maakt de Steve Irwin, dat in Nederland is geregistreerd en in Australië zijn thuishaven heeft, zich schuldig aan 'terreur' in de zeeën rond de Zuidpool. Het schip is volgens de man op weg naar Australië of Nieuw Zeeland voor brandstof.

,,Het verzoek om de haven in te mogen moet worden geweigerd'', aldus de voorzitter. ,,Anders zullen deze landen medeplichtig zijn aan volgende aanslagen.'' Sea Shepherd is in het gebied 'op jacht' naar schepen van de Japanse walvisvloot.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    pfffff

    Miljoenen mensen hebben elke dag honger en die milieuorganisaties verspillen alleen maar geld, om mensen die echt werk hebben, te terroriseren.
    Ja, dieren hebben ook gevoel. Maar willen hoofdzakelijk eten en voortplanten. Ze hoeven geen 100 jaar te worden. En ik ben ook tegen mishandeling en geweld. Zowel bij mens als dier.

Of registreer je om te kunnen reageren.