Home

Achtergrond 161 x bekeken

Hamas biedt staakt-het-vuren van 1 jaar aan

Hamas heeft bij de onderhandelingen over het conflict in de Gazastrook een bestand van één jaar aangeboden, als Israël zich uit het Palestijnse gebied terugtrekt en de blokkade van de strook opheft.

Dit heeft de plaatsvervangend chef van het politbureau van Hamas, Mussa Abu Marzuk, vanochtend gezegd tegen het Franse persbureau AFP. Een westerse diplomatieke bron die goed geïnformeerd is over de Egyptische bemiddelingspoging, bevestigde dat Hamas zo'n voorstel heeft gedaan. Israël heeft er gereserveerd op gereageerd, aldus de bron.

De Joodse staat had een einde van zijn offensief eerder afhankelijk gesteld van een mechanisme dat herbewapening van Hamas voorkomt. Vrijdag praat een Israëlische afgezant in Caïro opnieuw met de Egyptische bemiddelaars.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.