Home

Achtergrond 223 x bekeken

'Grote toekomst voor rijden op afval'

Overheden, bedrijfsleven en wetenschappers proberen gezamenlijk het gebruik van biogas een duwtje in de rug te geven.

Zo komt Gasunie medio dit jaar met een nationaal certificeringsysteem voor biogas zodat duidelijk moet worden wanneer aardgas op milieuvriendelijke wijze opgewekt is. Dat bleek vandaag op het symposium Mobiliteit en Duurzaamheid.

De bijeenkomst was georganiseerd door de provincies Groningen en Friesland, de gemeente Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen, Gasunie en een aantal andere bedrijven. Biogas, of groen gas, kan gebruikt worden om het huis te verwarmen, maar ook om op te rijden.

Voor het certificaat gaat deels hetzelfde op als voor groene stroom. Als iemand biogas tankt, tankt die een mengsel. "Maar hier geldt wel hoe meer vraag hoe meer aanbod'', lichte een woordvoerder toe. Het gas wordt opgewekt door de vergisting van gft-afval bij de vuilverwerking in Wijster. "Het spreekt mensen aan om op afval te rijden en het stinkt niet.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.