Home

Achtergrond 167 x bekeken

Grondprijs daalt mogelijk licht in 2009

Dit jaar komt er mogelijk een correctie van het hoge prijsniveau op de grondmarkt. Van concreet dalende grondprijzen is volgens de makelaars nog geen sprake.

”Met de huidige melkprijs is het stemming op de grondmarkt anders dan vorig jaar. Door het sentiment bestaat de mogelijkheid van een lichte correctie”, aldus voorzitter Harry Boertjes van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Hij schat in dat de gemiddelde prijs ongeveer 1.000 euro zal dalen. Boertjes merkt wel dat boeren nog niet handelen volgens een dalende markt. ”Er is weinig aanbod van grond en de bedrijven die willen uitbreiden moeten door. De grond wordt hierdoor verkocht voor het huidige prijsniveau.”
Jan Willem Klein Woltering van LTO Noord Vastgoed noemt een correctie van de grondmarkt een groot woord. ”Ik denk eerder een stabilisatie van de markt. Ondanks de lagere melkprijs is te verwachten dat de vraag naar grond onveranderd groot blijft.”De financiering van grond is door de kredietcrisis niet anders dan voorheen. ”Bedrijven die goed draaien krijgen makkelijker grond gefinancierd.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.