Home

Achtergrond 5239 x bekeken 2 reacties

Groentechips ongezonder dan traditionele chips

Grijp niet te snel naar nieuwe chips, zoals de groentechips.

Dat schrijft Newsweek na een vergelijking van de calorieverhoudingen. Zo heeft chips van boontjes wel alle gezondheidsstoffen van de groente, maar is het vet- en caloriegehalte hoger dan bijvoorbeeld van Doritos, gemaakt van aardappelen.

Ook is gedroogd fruit niet altijd de gezonde snack. Je hebt meer gedroogd abrikozen nodig om je vol te voelen, dat betekent meer calorieën.

Consumenten die denken dat fruitrepen gezonder zijn, komen ook vaak bedrogen uit. Door toevoeging van siroop en suiker loopt het caloriegetal ook snel op.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  R.S.

  Van de title schrok ik 'jeetje, wat is er dan zo ongezond aan, kanker verwekkend ofzo?' Maar nee, het betreft enkel de mogelijke extra kcal die je op zou kunnen nemen. Er moet wel verschil gemaakt worden tussen gezond en goed voor de lijn, vind ik. Niet iedereen is maar op dieet, en dan zijn deze chips prima gezond!

 • no-profile-image

  k

  "Ook is gedroogd fruit niet altijd de gezonde snack. Je hebt meer gedroogd abrikozen nodig om je vol te voelen, dat betekent meer calorieën."

  Sorry hoor, dit vind ik echt flauwekul! Je moet je niet vol hoeven voelen van snacks! Die zijn gewoon om even een smaak- of l'ekkere trek'-behoefte te vervullen. Als je je vol wil voelen moet je gewoon eten.

Of registreer je om te kunnen reageren.