Home

Achtergrond 206 x bekeken

GroenLinks: geen bonus voor tweede kerncentrale

De Duitse energiereus RWE, die een akkoord heeft bereikt over de overname van Essent, geeft de aandeelhouders van dit bedrijf een bonus als er een vergunning komt voor een tweede kerncentrale in Borssele.

Dat vreest althans GroenLinks naar aanleiding van een presentatie van Essent aan haar aandeelhouders. Daarin staat letterlijk: ”Zodra EPZ alle benodigde vergunningen voor kerncentrale Borssele 2 heeft verkregen, zal de verkoopprijs met een premie worden verhoogd.”

EPZ is de eigenaar van de kerncentrale Borssele en de aandelen daarvan zijn voor de helft in handen van Essent. De andere helft is van het Zeeuwse energiebedrijf Delta. EPZ kondigde eerder aan een vergunning aan te zullen vragen voor de bouw van een tweede kerncentrale.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.