Home

Achtergrond 168 x bekeken

Groei Carrefour stagneert

Het Franse supermarktconcern Carrefour heeft een moeilijk laatste kwartaal van 2008 doorgemaakt.

De omzet van het bedrijf groeide de laatste drie maanden veel minder hard dan in de eerste negen maanden van het jaar. Dit maakte Carrefour donderdag bekend.

Ten opzichte van het laatste kwartaal van 2007 groeide de omzet van het een-na-grootste supermarktbedrijf ter wereld met 0,7 procent tot 25,7 miljard euro. Over heel 2008 boekte Carrefour een omzet van 97,6 miljard euro, 5,7 procent meer dan in 2007.

In een toelichting zei de financiële topman dat het bedrijf te maken heeft met de moeilijkste economische omstandigheden uit de recente geschiedenis. Hij zei ook voorlopig geen verbetering te verwachten.

Wereldwijd lijden retailbedrijven onder de economische teruggang. Consumenten geven uit angst voor een diepe recessie en toenemende werkloosheid minder uit. Vrijdag rapporteren het Nederlandse Ahold en Belgische Delhaize, ook supermarktbedrijven, over hun omzetontwikkeling in de laatste maanden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.