Home

Achtergrond 203 x bekeken

Griep lijkt er aan te komen

Griep lijkt naderbij te komen. Dat heeft de Nieuwsbrief Influenza-Surveillance 2008/09 gisteren gemeld.

De jaarlijkse griepepidemie begint in Nederland gemiddeld in de tweede week van januari. In de meeste Europese landen staat de griepactiviteit nog op een laag pitje, maar is die wel stijgende.

Na de griep van vorig jaar is het vaccin voor het huidige winter aangepast. Het Nationaal Influenza Centrum, een samenwerkingsverband van Erasmus Medisch Centrum en het RIVM in Bilthoven, denkt niet dat dat reden is om een grotere griepepidemie te verwachten dan gewoonlijk.

"Dergelijke geruchten duiken overigens bijna ieder jaar uit onofficiële bron op'', stelt de nieuwsbrief, waarvoor ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en het Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg (NIVEL) verantwoordelijk zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.