Home

Achtergrond 168 x bekeken

'Goed kijken naar investeringen in infrastructuur'

De huidige financiële crisis biedt ,,ongekende mogelijkheden'' voor het verbeteren van de mobiliteit, maar het is wel zo verstandig om van tevoren goed te onderzoeken wat de effecten van bepaalde investeringen zijn. Dat stelt transport- en opleidingsinstituut NEA.

Het NEA heeft de investeringen van alle landen van de Europese Unie in de periode 1995-2005 in infrastructuur achteraf beoordeeld. "Daaruit blijkt dat deze niet altijd op de meest effectieve wijze gedaan zijn.'' In die tien jaar is er ongeveer 800 miljard euro in wegen, spoor en vaarroutes gestoken. De bulk, 64 procent, ging naar investeringen in wegen.

Het spoor zo'n 32 procent, de havens 3 procent en de binnenvaart tenslotte 1 procent van het totaal. Het NEA heeft vooral gekeken naar hoeveel geld in een vervoerswijze is gestoken in relatie tot de groei van de transportstromen. Daarbij valt op dat vooral de binnenvaart er bekaaid vanaf komt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.