Home

Achtergrond 174 x bekeken

Goed einde van 2008 voor Delhaize

Het Belgische supermarktconcern Delhaize heeft ondanks de economische tegenwind een goed vierde kwartaal achter de rug.

Het bedrijf zei vandaag dat het de omzet in al zijn markten heeft zien groeien.

De omzet van het bedrijf groeide in het kwartaal ten opzichte van de laatste maanden van 2007 met 10,3 procent tot 5,4 miljard euro. Gecorrigeerd voor een aansterkende dollar nam de omzet met 4,4 procent toe. De cijfers waren beter dan verwacht. Analisten rekenden gemiddeld op een omzet van 5,3 miljard euro.

Delhaize haalt meer dan de helft van zijn omzet uit de Verenigde Staten. De omzet van de winkels groeide in de VS met 2,5 procent. In België, de thuismarkt van Delhaize, nam de omzet in de winkels met 2,2 procent toe.

Over heel 2008 boekte Delhaize een omzet van 19 miljard euro. Dit kwam neer op een omzetdaling van 0,9 procent ten opzichte van 2007. De jaaromzet in de VS viel in 2008 ten opzichte van een jaar eerder met 3,3 procent terug.

Eerder op de dag had het Nederlandse supermarktconcern Ahold ook al omzetcijfers gepubliceerd. Ahold, groot in het noordoosten van de VS, merkte tijdens de feestdagen weinig van de economische teruggang. De groei van Ahold en Delhaize staat haaks op de ontwikkeling bij het Amerikaanse Wal-Mart. Dat bedrijf meldde vorige week tegenvallende omzetcijfers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.