Home

Achtergrond 300 x bekeken 1 reactie

'Gezellig druk' bij toertocht Henschotermeer

Zo'n zevenhonderd mensen hebben zich vanmorgen ingeschreven voor de eerste toertochten op natuurijs. Deze worden vandaag en morgen op het Henschotermeer bij Woudenberg geschaatst.

Volgens een woordvoerder van de organiserende Schaatsvereniging Woudenberg was het tegen elf uur al ,,gezellig druk.''

Het ijs is volgens de zegsman goed: 11 centimeter dik. ,,En er zijn geen scheuren.'' Vanwege de korte afstand van het parkoers is het deelnemersaantal aan een maximum gebonden. Vanaf tien uur 's ochtends tot drie 's middags kunnen liefhebbers zich inschrijven. Ze kunnen afstanden van 2 tot 40 kilometer schaatsen. De KNSB riep vrijdag schaatsers wel op verstandig en voorzichtig met natuurijs om te gaan.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    De Rooij

    Bedank kanjers van de ijs vereniging woudenberg,het was beren gezellig en ik had goed twee uur nodig 40km.was gesmeerd de orginisatie en atend met de gewonden,dat kun je zien als je langs kom,groetjes

Of registreer je om te kunnen reageren.