Home

Achtergrond

'Gerrit van der Valk icoon voor horeca'

De Nederlandse horeca verliest in Gerrit van der Valk een markante ondernemer.

Dat zegt Lodewijk van der Grinten, directeur van Horeca Nederland. Gerrit van der Valk overleed vanmiddag op 80-jarige leeftijd aan een hersenbloeding.

"Gerrit van der Valk is een icoon voor de Nederlandse horeca'', zegt Van der Grinten. Volgens hem is de Nederlandse hotel- en restaurantsector dankzij Van der Valk laagdrempelig en toegankelijk geworden voor iedere Nederlander. "Veel horeca-ondernemers hebben zich door hem laten inspireren hoe gasten te verleiden om de horeca te bezoeken.''

De directeur van Horeca Nederland noemt het concern met de bekende toekan met stip het grootste horecabedrijf van Nederland. "Wie heeft er niet gegeten of geslapen in een restaurant of hotel van Van der Valk?'', aldus Van der Grinten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.