Home

Achtergrond 389 x bekeken

Gelderland trekt plan voor N18

Gelderland wil de weg N18 tussen Varsseveld en Enschede gedeeltelijk verbreden tot een autoweg.

Het zuidelijke stuk van de N18 blijft echter een gewone doorgaande provinciale weg. Dat is de voorkeur van de Gelderse Provinciale Staten, bleek woensdag. De N18 is een belangrijke doorgaande weg in het oosten.

Over verbreding van de N18, die langs en door een aantal gemeenten loopt, is al tientallen jaren een debat gaande. Op diverse locaties is de leefbaarheid en verkeersveiligheid in het geding. Bovendien vormt de weg een obstakel en een bron van overlast voor omwonenden.
Provinciale Staten stellen nu voor tussen Enschede en Eibergen een tweebaans autoweg aan te leggen op een nieuw tracé. Bij Groenlo sluit de weg aan op de bestaande N18. Het verbreden van de hele N18 tot een autoweg is te duur, aldus de provincie.

Het uiteindelijke besluit over de toekomst van de N18 is in handen van minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat. Dat besluit valt later dit jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.