Home

Achtergrond 190 x bekeken

Geen extra maatregelen voor leefbaarheid platteland

Landbouwminister Gerda Verburg vindt het niet nodig om extra maatregelen te nemen om de teruggang van het aantal voorzieningen op het platteland te stoppen.

Dat blijkt uit een brief, die zij vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Eind vorig jaar verscheen een studie naar het voorzieningenniveau in kleine kernen. Daaruit blijkt dat er een achteruitgang plaatsheeft van onder meer banken en winkels, maar dat dit in de meeste gevallen niet tot problemen leidt. Verburg stelt dat waar dit wel het geval is, gemeenten en lokale organisaties vaak zelf maatregelen treffen.

In de begroting voor dit jaar heeft het kabinet bovendien al eenmalig tien miljoen euro vrijgemaakt voor de stimulering van kleinschalig ondernemerschap op het platteland. Daarnaast zegt Verburg met verschillende onderzoeken vinger aan de pols te houden wat betreft de ontwikkeling van de leefbaarheid in kleine kernen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.