Home

Achtergrond 340 x bekeken 1 reactie

Geen doordeweekse schnitzel meer voor Duitsers

Minder vlees en meer groenten, want een mediterrane culinaire koers is beter voor mens en milieu.

Dat heeft het hoofd van het milieudepartement van de Duitse overheid, Andreas Troge, gezegd tijdens de Groene Week in Berlijn, berichtten Duitse media vandaag.

"Ik geloof niet dat Italianen minder gelukkig zijn door minder vlees te eten'', aldus Troge. Schnitzels en worst zouden volgens hem alleen op zondag op het menu moeten staan. Hij zei dat in Duitsland de landbouw en dan vooral de veehouderij verantwoordelijk is voor 15 procent van de uitstoot van broeikasgassen. Ook zou een mediterraan dieet het aantal hart- en vaatziekten terugdringen.

De Duitsers staan bekend om hun voorliefde voor vlees. Zo zijn de enorme schnitzels en curryworst mateloos populair. In Berlijn wordt dit jaar zelfs een curryworstmuseum geopend. Toch zijn de Duitsers door de jaren heen minder vlees gaan eten. Volgens het Duitse bureau voor statistiek Detatis aten de Duitsers in 1991 64 kilo per persoon en in 2008 nog 58,7 kilo. Overigens eten Nederlands veel meer vlees, gemiddeld vorig jaar 86,1 kilo per persoon.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    koetje

    Grote muilen,grote schnitzels

Of registreer je om te kunnen reageren.