Home

Achtergrond 170 x bekeken

Frans krantenplan kan Plasterk bekoren

Minister Ronald Plasterk (Media) heeft wel oren naar het Franse plan om de krantensector nieuwe impulsen te geven.

De Franse president Nicolas Sarkozy wil onder meer 18-jarigen een gratis jaarabonnement geven op een krant om zo de interesse voor dit medium aan te wakkeren. Plasterk is gecharmeerd van dit idee, zo liet hij maandag via zijn woordvoerder weten.

De PvdA-bewindsman heeft onlangs een commissie ingesteld, die in Nederland moet onderzoeken hoe de perssector kan innoveren. Plasterk gaat deze commissie onder leiding van voormalig CDA-leider Elco Brinkman, vragen om ook de Franse persplannen onder de loep te nemen.

In het Franse plan kunnen 18-jarigen een jaar lang testen of het lezen van een krant hen bevalt. Het verstrekken van de krant komt voor rekening van de uitgevers, terwijl het transport en de bezorging wordt betaald door de Franse overheid. Het krantenplan van Sarkozy kost in totaal een bedrag van 600 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.