Home

Achtergrond

Fortwachters Pampus lopen naar Muiden

Fortwachters Maartje Terwindt, Kris van de Voorde en hun hond zijn vanmiddag over het ijs van het eilandje Pampus naar Muiden gelopen.

"Het was fantastisch en superspannend'', vertelde een uitgelaten Maartje. Op het traject van ongeveer 3 kilometer was het ijs op sommige plaatsen erg dun. "Maar toen we vanochtend zagen dat onze dieselvoorraad was bevroren, besloten we het erop te wagen.'' Ze namen een boor mee om af en toe de ijsdikte te meten. "Gemiddeld was dat een centimeter of 6.''

Na de tocht ging het stel snel een borrel drinken in Muiden. Ze lopen vandaag nog of morgenochtend terug.

Een dag eerder moest een helikopter uitrukken om de fortbewoners van drinkwater te voorzien. Het stel zat sinds het begin van het jaar vast op het forteiland omdat het ijs tussen het eiland en de kust te dik was voor hun boot, maar nog te dun om over te lopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.