Home

Achtergrond

Filmpje over veiliger varen

Beroepsvaarders en waterrecreanten moeten zich wat bewuster worden van elkaars mogelijkheden.

Dat helpt om het wederzijdse begrip te vergroten. Daarom heeft Rijkswaterstaat een voorlichtingsfilm gemaakt, die vanaf vrijdag te zien is op hun site en vanaf 1 februari gratis op dvd kan worden aangevraagd.

De twintig minuten durende film moet de "vaarweggebruikers bewust maken van de veiligheidsrisico's op het water'' en ook van de geldende vaarregels. Zo wordt uitgelegd wat de juiste plaats is op de vaarweg, hoe sluizen geslecht kunnen worden en wordt de dode hoek, die ook bij boten voorkomt, toegelicht.

Veilig Varen doen we samen is gemaakt in overleg met belanghebbenden als HISWA en Schuttevaer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.