Home

Achtergrond 183 x bekeken

Files door betogingen boeren op Griekse snelwegen

Griekse boeren hebben woensdag uit protest tegen het kelderen van de landbouwprijzen de belangrijkste snelwegen in het land bezet.

Meer dan 1.500 tractoren werden bij de acties ingezet. Daardoor ontstonden in binnen- en buitenland lange files, berichtte het Griekse persbureau ANA.

Op de snelweg van Athene naar Thessaloniki stond een file van meer dan 30 kilometer. Ook de toevoerwegen raakten verstopt. Ook op het eiland Kreta en in het noorden van het land stonden lange files. Zeker twee grensovergangen waren gesloten voor inkomend verkeer. In Bulgarije stond bij een grenspost woensdagochtend al ruim vijf kilometer vrachtverkeer.

De minister van Voedsel en Landbouw, Sotiris Hatzigakis, heeft op televisie beloofd dat hij alles zal doen om een oplossing te vinden voor de boeren. De katoenprijs daalde van 42 cent per kilo in 2007 naar 17 cent

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.