Home

Achtergrond 1 reactie

Farmanas levert geen gas voor verdoving

Gasleverancier Farmanas gaat geen CO2-gas voor biggenverdoving leveren via LTO Commerce.

Dit bevestigt LTO Commerce. Varkenshouders die bij LTO Commerce gas hadden besteld zijn op de hoogte gebracht en worden doorverwezen naar de andere gasleveranciers Schippers en De Groene Belangenbehartiger.

Volgens relatiebeheerder Mirjam Wassink van LTO Commerce hadden zo’n 70 varkenshouders bij LTO gas besteld. “Te weinig om dit project van start te laten gaan. Farmanas moest een compleet distributienetwerk opzetten en dat zouden ze niet kostendekkend kunnen krijgen.”

LTO Commerce was enkele maanden geleden de eerste partij die met een gasleverantiemogelijkheid kwam en een prijs in de markt zette. Nog niet alle apparatuur voor verdoofde castratie is uitgeleverd. Dat bevestigen de leveranciers.

Schippers denkt volgende week de laatste apparaten te hebben uitgeleverd. De huidige stand is dat het bedrijf 1.920 apparaten heeft uitgeleverd. Volgende week moeten er nog 780 apparaten worden uitgeleverd.

De Noord Amsterdamse Machinefabriek hoopt over twee à drie weken de apparaten te kunnen leveren. Volgens directeur Ruud Laarman moet zijn bedrijf nog 300 apparaten leveren verdeeld over het hele land, met een concentratie rond Helmond. “We zitten nog te wachten op sensoren die uit Italië moeten komen”, aldus Laarman.

Ook de Groene Belangenbehartiger zit nog te wachten op printplaten die uit China moeten komen. “Die kunnen elk moment binnen komen en dan kunnen we ook vrij snel leveren.” DGB wil niet zeggen hoeveel apparaten er bij haar zijn besteld. Het zou gaan om enkele honderden apparaten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jopiesnel

    niet eerder met verdoven beginnen dan dat `t geld van de supermarkten bij ons binnen is.Afspraak is afspraak

Of registreer je om te kunnen reageren.