Home

Achtergrond 1105 x bekeken

Extra eierautomaat bij scharrelhennenhouder

De verkoop van scharreleieren uit de eierautomaat blijkt een doorslaand succes voor pluimveehouders Anita en Gert-Jan Lagerweij uit het Gelderse Buurmalsen.

De pluimveehouders introduceerden een half jaar geleden de verkooopautomaat voor scharreleieren. Ze hebben nu een tweede trekautomaat geplaatst en ze overwegen een derde automaat aan te schaffen. Per week worden zo’n 1.200 doosjes scharreleieren verkocht. De Lagerweij’s hebben 14.000 scharrelhennen. De automaat vereenvoudigt de verkoop aan huis, omdat niet altijd iemand aanwezig hoeft te zijn om de klant te helpen. Foto Vidi Photo

Maurice Bouwens (links) en zijn vader Jack snoeien de Elstar-bomen in hun appelboomgaard. De fruittelers in het Limburgse Beek hebben ongeveer 17 hectare appelbomen. Begin december zijn ze begonnen met het snoeien en tot nu toe hebben ze ongeveer 12 hectare afgewerkt. "Het is nu ideaal weer daarvoor", zegt Maurice Bouwens. Eerst doen ze de koppen en daarna de zijtakken. Vanaf morgen gaat Bouwens met een groter ploegje de boomgaard in om de zijtakken te snoeien. Foto Twan Wiermans

Voorzitter Annechien ten Have van de vakgroep varkenshouderij van LTO leest voor aan kinderen van groep 1 van de Bernadetteschool in het Brabantse Mariahout. Dit gebeurde in het kader van de voorleesdagen die deze week worden gehouden. Ten Have las voor uit de varkens-verteltas van het Activiteitenteam varkenshouderij Oost-Brabant. Die tas bevat een voorleesboek, een legpuzzel en andere zaken die met varkens te maken hebben. De eerste tas is vandaag overhandigd aan de bibliotheek van Mariahout. Foto Twan van Asseldonk

De kantine van het Noordrand College in Rotterdam dingt mee naar een prijs voor gezonde voeding Foto Joep van der Pal

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.