Home

Achtergrond 161 x bekeken

Extra bezuiniging thuiszorg van de baan

Een extra bezuiniging van 70 miljoen euro op de thuiszorg is van de baan.

De brancheorganisatie van thuiszorginstellingen ActiZ had samen met een aantal thuiszorgorganisaties een kort geding hiertoe aangespannen tegen het ministerie van Volksgezondheid (VWS). De rechtbank heeft de thuiszorginstellingen maandag in het gelijk gesteld, zo meldde ActiZ.

Volgens ActiZ heeft de rechtbank bepaald dat het voorgenomen beleid van VWS in strijd is met eerdere afspraken tussen de brancheorganisatie en het ministerie. ,,Volgens de uitspraak van de rechter blijft de regeling van 2008 nu ook gelden voor het jaar 2009'', stelde ActiZ. "Wij zijn heel blij met deze uitspraak. Als deze bezuiniging was doorgegaan, zou de thuiszorg nog verder in de rode cijfers belanden'', aldus ActiZ-directeur Aad Koster.

Volgens de koepelorganisatie hadden de sector en het ministerie afgesproken dat de thuiszorgorganisaties in 2008 door doelmatiger te werken 115 miljoen euro zouden besparen. Individuele organisaties die niet genoeg hadden bezuinigd moesten dit jaar opnieuw financieel inleveren. Door een bezuiniging voor de hele sector van 70 miljoen euro in 2009 zou het ministerie de organisaties die de doelstelling wel gehaald hadden "dubbel pakken'', stelde ActiZ en stapte naar de rechter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.