Home

Achtergrond 179 x bekeken

Europees kunstwerk blijkt bedrog

Een omstreden kunstwerk dat Europese Unie-voorzitter Tsjechië in de hal van een EU-gebouw in Brussel heeft laten plaatsen, blijkt bedrog.

De installatie is niet het werk van artiesten uit de 27 Europese lidstaten, maar van een Tsjechische kunstenaar en twee vrienden.
De Tsjechische regering beraadt zich nog over de toekomst van het kunstwerk, dat donderdag zou worden onthuld. Praag veroordeelde de kunstenaar David Cerny voor zijn misleidende gedrag. Hij had de opdracht gekregen de internationale bijdrages tot een geheel te smeden.

Maandag was nog bekendgemaakt dat de Nederlandse bijdrage in het mozaïek van landen het werk was van een zekere Dick Jansen. Nederland was afgebeeld als een overstroomd land met alleen nog minaretten boven het water, mogelijk als verwijzing naar de sluimerende religieuze spanningen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.