Home

Achtergrond

Europarlement veroordeelt antihomo-uitspraken paus

Het Europees Parlement heeft woensdag een amendement aangenomen waarin het politieke en religieuze leiders oproept af te zien van uitspraken die kunnen aanzetten tot haat tegen homo's.

Het voorstel was door D66-Europarlementariër Sophie in 't Veld ingediend naar aanleiding van uitlatingen van de paus, die in zijn kerstboodschap waarschuwde voor de gevaren van homoseksualiteit. Eerder sprak minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken al zijn bezorgheid uit over de woorden van de kerkvorst.

In het amendement van In 't Veld staat dat alle EU-burgers recht hebben op bescherming tegen discriminatie, onverdraagzaamheid en geweld en dat politieke en religieuze leiders verantwoord moeten omgaan met hun invloed op de publieke opinie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.